9 entry daha
  • yüzde 80'i dünyaya amerika'dan ihraç edilen cevizdir. birleşik devletler pikan yetiştiricileri konseyi 'u.s. pecans growers council yönetim kurulu üyesi douglas freeman "usda'nın (birleşik devletler tarım bakanlığı) yaptığı araştırmaya göre pikan cevizi, tüm kuruyemiş ailesi içinde en çok antioksidan barındıran türdür.

    güçlü antioksidan özelliği nedeniyle bağışıklık sistemi için önemli bir yemiş olan pikan cevizi, magnezyum, a vitamini, e vitamini, kalsiyum, potasyum gibi 19'dan fazla vitamin ve mineral içerir.

    yalnızca 28 gram pikan cevizinde, çinko için iyi bir kaynak olduğu bilinen tavukta bulunan çinkodan daha fazlası mevcuttur.

    ayrıca lif içeriği de çok yüksektir. bir avuç pikan cevizi, orta büyüklükte bir elmanın içerdiği lifle aynı oranda lif içerir. 15 yarım pikan cevizi içerisinde bulunan protein, 30 gram etteki protein miktarına eşittir.

    abd'de kalp araştırmaları enstitüsü'nde yapılan sağlık araştırmaları sonunda düşük karbon zincirli yağları nedeniyle kolesterol hastalarına özellikle önerilen pikan cevizi sıvı yağlar içerisinde insan sağlığı için en elverişli yağ niteliği taşır. bu özelliğiyle yemişin sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de inanılmaz bir etkisi olduğu söylenmektedir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap