5 entry daha
  • 90 larin basinda universitede okuyan bir grup mersinli genc icin yaz tatillerinde, yuva vazifesini goren yerlerdir. bu unv ogrencileri, liseden eski kankalariyla bu ocaklara yaz aylarinda devamliligin zorunlu oldugu bir egitim mufredatina tabi tutuldular. mesai saatler 9-6 dir.bu gencler bu cay ocaklarinda toplanip gun boyu cay icip geyik yapip tavla,domino oynadilar. geyik gorguleri ve misyonlari genisledi.her birisi ayri ayri stand up ci olacak geyik malzemesi ve ustaligina kavustular. cay nasil icilir, domino taslari ele nasil alinir, tavlada gereken zarin gelmesi icin yurekten ne gecirilmesi gerekir,mersinin o sicaginda dakikalar asir uzunlugundayken aksam nasil edilir, tum bunlarin ustasi oldular.

    derken okullar bitti. bu gencler cil yavrusu gibi her tarafa dagildilar. ise guce girdiler degisik sehirlerde.once telefonla ve yilda bir birbirlerine gidip gelmeyle cozum aradilar. sonra evlilikler basladi. bu cozum de care olmamaya basladi. maalesef hayat ciddilesmsiti, istenmeyen sorumluluklar omuzlara yukeniyordu her gun.

    artik ne cayda o tad var,ne domino taslarini ellerine alabilirler, ne de ellerine sigdirabilirler. ne de geyik yapacak kondüsyonlari kaldi.hepsi 30 lu yaslarin baslarindalar.ve hepsi de o cay ocaginin onunde mersinin yaz gunesinden kacarak milimetrakare ile golge hesabi yaptiklari, cayin tavlanin bol oldugu o hic sorumluluklu ama bol geyikli cocuklugun son ama en tatli zamanini ozluyorlar.

    hicbir yer bir daha cay ocagi olamadi. cocuklugu baska yerlerde surdurmeyi denediler,olmayinca, bulmayinca cocukluktan da istifa ettiler.hayattan istifa edecekleri gun icin geri sayiyorlar simdi.

    edit.cay ocakci osman abi, donemine ve kidemine gore hepsine birere tavla, domino,aznif diplomasi verdi.turkiyenin her cay ocaginda gecerli bir yeterli oyuncu belgesidir bu. osman abinin diafon teskilati mersin yenimahallede halen kuruludur. o diafon teskilati kullanilarak edilen kufurleri, kufurlu cay siparislerini bilen ve duyan bilir. anlatmayla inanmasi gercekten cok zor. (bkz: #6880308)
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap