424 entry daha
  • an itibariyle güncel bilgi;

    metin cihan;

    tıklayamayanlar için ilgili flood;

    rabia naz'ın babasıyla görüştüm. son durumu sordum. eminim siz de benim gibi merak ediyorsunuz. öğrendiklerimi ve yorumlarımı paylaşmak istiyorum.+

    bildiğiniz gibi canikli giresun'a gidince rabia naz'ın babası gözaltına alındı. gerekçe bir şikayet dilekçesiydi. "beni tehdit etti ve geçmişte psikiyatride yattı diyen" bir şikayet. salt bu beyanla aynı gün mahkeme görüldü. şaban vatan'ın akıl hastanesine yatmasına karar verildi

    görele savcısı emine öveyik aynı gün babayı gözaltına aldırıp hakime sevk edip hastane yatış kararı çıkarttırıyor. tek beyanla. anında! kendisi aylardır rabia naz dosyasında bir arpa boyu yol almayan, delil umursamayan, tanık dinlemeyen, baba şikayetini yok sayan sayın savcıdır.

    rabia naz'ın ölümüne "intihar" süsü verenler babasına "akıl sağlığı yerinde değil" süsü vermek istiyor. elbet tıbbi görüş lazım. polis babayı giresun devlet hastanesinde bir hekimin karşısına çıkarıyor. savcı maşallah her şeyi yıldırım hızıyla hallediyor. hekim de hazır bekliyor.

    giresun dev hast psikiyatrist dilek günaydın, babayla 10dk görüşüyor. "sosyal medyada paylaşım yapmışsın" gibi tuhaf girişten sonra "10gün psikiyatride yattın mı" diye soruyor. baba, "yatmadım, belgelerim" diyor (belgeledi). dilek hanım "akıl hastanesinde yatsın" yazısı yazıyor.

    hızlıca mahkleme kuruluyor. hakim de bu yönde karar veriyor. detayını bilmediğim bir maddeyle avukatlar hastaneye yatış işleminden önce birkaç gün süre kazanıyor. bu süreçte belgeli itirazlar yapılacak. fakat sonucu bilemiyoruz. vatan şaban'ı her an hastaneye yatırabilirler.

    tabibler odası ve tüm sağlık meslek örgütleri harekete geçmeli. hiç beklemeden hemen yapmalı. normalde heyet raporu olması gereken bir konuda, 1 doktorun 10 dakikada savcı ve polis yönlendirmesiyle bu yazıyı yazması içimize sindirmemiz gereken bir durum mu?

    hukukçuların da tüm sürece el atması lazım. hiç çekinmeden söylüyorum. giresun barosuna işiniz düşerse kendinizi sağlama alacak b planınız olsun. başından beri üç maymunu oynuyorlar. tık yok. trabzon barosu sağ olsun konuyla ilgileniyor (bildiğim kadarıyla).

    polisiye meraklısıyım. mafya, kirli ağlar, çıkar ilişkileri vs.. çok okudum çok izledim. gerçekte yaşanan gibisini görmedim. giresun gibisini görmedim. sanayiciden belediyeye, savcıdan hakime, emniyetten siyasetçiye, milletvekilinden bakana uzanan korkunç bir şebeke kurulmuş.

    rabia naz'ın ölümünün aydınlanması için sistemin çarklarında bazı taşların yerinden oynaması gerekiyor. yüksek yerlerde tanıdığı olanların bir çocuğu öldürme serbestliğinin sorgulanması gerekiyor.
337 entry daha
hesabın var mı? giriş yap