aynı isimde "morbius (film)" başlığı da var
1 entry daha
  • en sevdiğim spider-man maceralarından birinin açılış kahramanıdır. the spectacular spider-man'de geçer.

    bildiğin mezarlıkta klasik korku filmi gibi başlar. kızlı erkekli bisikletli gruba vampirimiz morbius saldırır. adamlar kaçar. morbius kızın kanını emer gider.

    peter parker'ı yakın zamanda lizard ısırmıştır ama biraz daha asabi ve gergin bir insana dönüşmesi dışında bir sıkıntı çıkmamıştır. bir malikanede kostümlü bir partiye davetlidir, gider. içeriye morbius dalar etrafa saldırır. çıkan kaostan dolayı ev sahibinin oğlunun mental rahatsızlıkları başgösterir ve çocuk süper güçlerinin kontrolünü kaybeder, etrafa zarar vermeye başlar. o sırada spider-man çatıda morbius'la dövüşmektedir. morbius spider'ın kanını içmek suretiyle normale döner, tedavi olur. fakat hikaye orada bitmez.

    kafayı yemiş olan süper çocuk iyice kontrolden çıkmış bir şekilde şehirde terör estirmeye başlar. peter lizard kanının etkisinden olsa gerek, gitgide daha sert, acımasız bir mizaca kavuşur. çatıya çıkıp bu çocuğu fena döver. millet onu fırçalar "napıyorsun sen manyak mısın, o sadece hasta" derler. spider-man "sizin de allah belanızı versin" deyip çatıya zar zor kendini atar, kostümü parçalanmaya başlar ve tamamen spider-lizard'a dönüşür.

    hikaye sonraki sayılarda devam eder ama beni en etkileyen kısmı hikayenin buraya kadarki bölümüdür. beni iyi ve kötünün her zaman net ayrımlara sahip olmak zorunda olmayabileceği gerçeğiyle bu hikaye yüzleştirmiştir. kötü zannettiğim çocuğun aslında hasta ve ne yaptığını bilmediği gerçeğiyle yüzleşmek, hep iyi olur sandığım spider-man'in de bazı zamanlar kötü olabildiğini görmek ve morbius'un ise sadece metabolik değişimlerinin kurbanı olduğunu anlamak. ilkokulda felsefi level atladığım gündür.

    aha web'de o macera serisinin bir özetini de buldum: http://www.supermegamonkey.net/…ctacular_s_59.shtml
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap