4 entry daha
  • billboard tarafından son on yılın en iyi pop şarkılarından biri seçilen taylor swift şarkısı.

    1989 vadesini doldurduğunda bile all you had to do was stay gibi hala single olarak yayınlanabilecek şarkılara sahip olduğunu belirten billboard, iki yıl önce düzenlediği the 100 best deep cuts by 21st century pop stars listesinde bu şarkıyı üçüncü sıraya koymuştu.

    all you had to do was stay, 1989'ın en çok konuşulan ve single olması beklenen parçalardan biriydi. rüyasında kapısına gelen eski sevgilisinin ardından tiz bir sesle "stay" diye bağırdığını söyleyen swift, şarkıdaki "stay" kısmını bu rüyadan etkilenerek yazdığını söylüyor.

    şarkı -maalesef ki- harry styles ile ilgili. 2012'nin son aylarında swift ve styles ilişki yaşamış, aralık 2012'de ayrılmışlardı. ardından mart 2013'te tekrar görünmüşlerdi. 1989'ın birçok şarkısı -ne acı ki- bu ilişki ve harry styles hakkındadır. i know places ve out of the woods gibi şarkılar ilişkilerinin ilk dönemini, yani fanlarının ve medyanın baskısına dayanamayan korkak styles'ı ele alırken, all you had to do was stay, how you get the girl ve this love gibi şarkılar da ikinci kısmı, yani aylar önce kaçıp gitmesine rağmen geri dönen pişman styles ile ilgilidir (elden ne gelir?). styles meselesini kenara bırakmak gerekirse, bu şarkı single olsaydı wildest dreams gibi listelerde başarı elde etme ihtimali oldukça yüksekti.

    gerçekten de swift, 1989'dan single olarak yayınlamadığı şarkıları başka albüm adı altında piyasaya sürse i know places, clean, wonderland ve all you had to do was stay gibi hit şarkılar çıkarabilir. 1989, yirmi birinci yüzyılın en sağlam pop albümlerinden biri.

    dinlemek için
    canlı

    not: gerçi reputation'ı da yeniden yayınlasa birçok single çıkarabilir ama bunun nedeni albümün 1989 gibi baştan sona hitlerle dolu olması değil, single yapması gereken şarkıları zamanında yayınlamaması olurdu. (bkz: i did something bad) (bkz: don't blame me) (bkz: this is why we can't have nice things) (bkz: getaway car)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap