3 entry daha
  • günümüzde ikinci dünya savaşı'nda afrikada bulunan tüm alman ve italyan birliklerini kapsayacak şekilde kullanılan bir tanımlamadır.

    15. panzer tümeni ve 21. panzer tümeni etrafında kuruludur. bu iki birlik, çoğunlukla rommel'in komutası altında ikinci sınıf ekipman ve sınırlı muhimmat desteğiyle daha üstün düşman kuvvetlerine karşın 2 yıl boyunca kuzey afrikayı birbirine katmıştır. alman ordusunun en elite kuvvetleri oldukları rahatça söylenebilir.

    iki panzer tümeninin destekleyen alman piyade birimleri zaman içerisinde motorize hale gelmiş (kamyon sahibi olmuş) bir miktar da tank edinmiş ve 90. hafif tümen ve 164. hafif tümen adlarını alarak panzer tümenlerin yanında kendilerine bir isim kazımışlardır.

    daha sonraları bu komuta grubuna italyan zırhlı tümeni, iki italyan motorize piyade tümeni, üç italyan piyade tümeni ve folgore paraşüt tümeni eklenmiş ve grup panzer armee afrika adını almıştır. italyan zırhlı birlikleri sahip oldukları araçların zayıflığı nedeniyle (lt-1 tankette denen alete çarpan 75 mm anti tank mermisi patlamasına neden olacak bir şok yaşamadan obür taraftan çıkmaktadır) bir varlık gösteremese de folgore fanatikleri ve özellikle motorize piyade birlikleri italyan ordusunun savaştaki yüz akları olmuşlardır.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap