2 entry daha
  • açık bir şekilde jrpg türüne uzak bir oyun sever olarak, kana kana oynadığım oyundur efendim. hayatımın mecha oyunu olacağını düşündüğüm xenoblade chronicles cross'u kaçırmış olmam hasebiyle tanıştığım,oynarken; japon rpg'lerine haksızlık mı ediyorum lan acaba diye düşündüren bir yapım olmuştur.

    oyun ağır açılıyor, saatler saatler sonra dahi yeni yeni mekanikler öğretiyor şeklinde eleştiriler aldığını görüyorum. fakat savaş sistemi o kadar dolu dolu ve komplike bir hal alıyor ki, son halini aldığında tüm bu çetrefilli sistemle kolaylıkla baş edebiliyor olmak insana büyük bir keyif veriyor.

    özellikle en tırt yan görevlerin dahi oyun deneyimine bu kadar direkt etki ettiği, yan görevlere vakit ayırmaya bu kadar güzel teşvik sağlanan oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
    yan görevler bitirildikçe, çeşitli mekanikler öğreniliyor, bazı ender malzemeler elde ediliyor, kamyon yüküyle deneyim puanı kazanılıyor, ancak tüm bunların yanı sıra görevin verildiği şehirlerin gelişmişlik seviyeleri yükselmeye başlıyor. şehirlerin sorunları çözüldükçe gelişmişlik seviyeleri yükseliyor, ekonomisi gelişiyor, npc'lerin sattığı über materyaller erişime açılıyor ve bir npc'den alabileceğiniz her çeşit üründen birer adet aldığınızda karakterinize ek özellikler kazandırılıyor. her şey ama her şey tatmin edici birer ödül mekanizmasına bağlanmış durumda.

    öyle dümdüz grind'a mahkum etmiyor yani oyun sizi. içinde keşif de, av da, mob kesme de, yan görevler de, ana görevler de, boss fight'lar da güzel bir oranla harmanlanmış, eğlenceli bir gelişim sergiliyor karakterleriniz.

    şimdilik şiddetle tavsiye ediyorum, oyun sonu tekrar editlenecektir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap