7 entry daha
  • kondisyonuna güvenenlerin mutlaka kubbesini de görmesi gereken bazilika. sadece içini ve meydanı görmek için herhangi bir ücret talep edilmiyor ama kubbeye çıkmak isterseniz merdiven veya asansör tercihinize göre ödeme yapıp roma'yı 360 derece bir de en yüksek yapıdan görebilirsiniz.

    asansör ile çıkarsanız 231 basamağı atlayıp michelangelo'nun kubbesine ulaşıyorsunuz. burada hala bazilikanın içindesiniz ve aşağı doğru baktığınızda kilisenin içini görebiliyorsunuz. eğer asansör yerine merdivenleri tercih ettiyseniz uyarayım, en tepeye çıkmadan mola verebileceğiniz tek yer burası. bundan sonrasını ancak merdivenle çıkabilirsiniz ve geri dönüş yok. yolun yarısında, "ben yoruldum, çıkamıyorum bu merdivenleri." deyip dönemezsiniz çünkü çıkış bambaşka bir yerde. tırmanışı bitirmek zorundasınız. bu da 320 basamak daha demek.

    buradan sonrası için michelangelo'nun kubbesine çıkan rahat, geniş ve alçak merdivenleri unutun. yukarı çıktıkça vücudunuzu 70 derece yana eğerek ilerlemeniz gerekecek. bazı yerlerde hava almak için pencere bile yok. var olan pencerelerin denizliğine oturabilirsiniz ama dar alan sebebiyle siz oturursanız arkanızdan gelenlerin yolunu tıkıyorsunuz.

    yine de o 320 basamağı tırmanıp da karşılaşacağınız manzara her şeye değiyor. en sıcak günde bile güzel bir esinti oluyor. 360 derece o küçücük kubbeyi dönerek roma'yı tepeden görmenin vereceği hazzı hiçbir şeye değişmem.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap