9 entry daha
  • --- spoiler ---

    myrtle gordon profesyonel bir oyuncu; eski sevgilisinin dediğine göre seksten - sevgiden zevk almayan, hayatını kariyeri doğrultusunda kurmuş bir karakter.

    yaşlı aktrislerin bir noktadan sonra sadece yaşlı kadınları oynayabildiğini düşününce (morgan freeman'ın "zenci bir mahkumu oynadınız" diyen muhabire "hayır, bir zenciyim ve bir mahkumu oynadım" demesini hatırlamak yararlı farkı anlamak için), myrtle gordon'ın sızlanmaları biraz anlam kazanıyor. artık oynadığı karakterler kadınlık gibi daha evrensel bir şeyi temsil etmek yerine yaşlı kadını temsil edecek. "ikinci kadın" ifadesi aslında hikayeye de buradan giriyor; kadının kendi hayatı için bile bir değişim var: asıl olan genç kadınken, ikinci kadın yaşlı hal.

    karakter gelişimi açısından myrtle gordon'a baktığımızda film ilginçleşiyor. genç kadının hayaletini yeniyor evet, ama bu "yaşlılığı kabul ediyorum" demekle olmuyor. hatta sarhoşluğunu da düşünürsek hayaleti tam anlamıyla yenemiyor da; ruhsal dinginliğe ulaşmıyor. fakat sahnede yaşlı bir kadın yerine kadın olmayı beceriyor (bunun geçici bir zafer olduğu aşikar).

    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap