6 entry daha
  • sahip oldugu parasal kaynak ve bunlari dagitmadaki yari-ozerk yapisi ile amerika birlesik devletlerindeki bilimsel calismalarin yonunu belirleyen nasadan sonraki en onemli sivil federal kurulus. sivil olmayan kuruluslar icin (bkz: army) (bkz: navy) (bkz: darpa).
    tubitak ile karsilastirilmasi yanlistir cunku bu kurulus aslinda belli alanlarda yogunlasmis kocaman lab'lar butunudur, agirligi yuzunden abd'de yonetici karektere burunmustur. esnekligini arttirmak icin son yillarda disariya kaynak ayirmaya onem vermistir. mutlaka bir karsilastirma yapilacaksa, islev olarak tubitak'a degiltubitak mam kampusune benzemektedir.

    uzay calismalarinin pabucunu dama attiran saglik konularinda calismalar sebebiyle son on yilda sadece biyoloji, genetik, ilac ve tip alaninda degil genel anlamda hemen hemen butun muhendislik ve temel bilim dallarinda onay verdigi projelere cilgin destek yapmaktadir.
    mesela, sadece nih'den para koparabilmek icin sanki sadece tipta kullanilmasi amaciyla yazilmis bir mini eyleyici (bkz: actuator) proje onerisinin (bkz: proposal), bu kurum tarafindan desteklenmesi kararlastirildiginda tip ve biyolojinin sadece bolumlerde hayal edilen guzel kiz cagrisimi yaptigi bir cok muhendise doktora yaptirtacak kadar buyuk meblaglarda ve uzun donemde para akisi saglanir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap