6 entry daha
  • açıkçası, tek tanrıçılık saçmalığındansa, politeizmi daha doğaya ve kosmos'a ait, doğadaki ve evrendeki güçlerin ayrılığı ve birliğine kodlanmış bir anlayış sistemi ve olgu olarak daha insanı ve daha ruhani buluyorum.

    bugün günümüzde, tüm dinlerin kökeninin politeizm'den geldiğini görmemek için kesinlikle, sığ bir arkeoloji, tarih ve mitoloji bilgisine sahip olmak gerekir galiba.

    (bkz: panteon) kavramı denilen bir şey var bir kere. insanlar binlerce yıl bu tanrılara tapındılar, tek tanrıcılık olayı ilk defa akhenaton'un mısır panteonuna karşı, aton adındaki tanrıya toplumu yönlendirmesiyle yaşanılır. ilk defa dünya tarihinde tek tanrılı anlayış kurmanın ilk örneğini vermiştir (bkz: akhenaton), gerçi firavun öldükten sonra toplum tekrar politeizme geri dönmüştür. bu bahsettiğim olay isa'dan 13 yüzyıl önceye tarihlenen bir bulgudur, bakabilirsiniz, araştırabilirsiniz. akademik bir bilgi gerçekliğidir.

    bugün, günümüzde arkeolojik bulgular ve tarihi tüm kaynaklara göre sistemlendirilen ibrahimi dinler'in bir çok konseptini ve içeriğini politeist bir panteona sahip olan sümerler'den aldığını ve dinin içine haylaz bir çocuk gibi insanlık düşmanı, sadist bir tek tanrı konseptini eklediğini bilememek için az okunulduğunu düşünürüm ve kenara cekilirim.

    (bkz: muazzez ilmiye çığ)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap