9 entry daha
  • ankara dt'nin ''klasikler haftası'' organizasyonu kapsamında stüdyo sahne'de izleme olanağı bulduğumuz antalya dt oyunu.
    shakespeare'e ait bir eserden uyarlama olmakla birlikte oyunun shakespeare oyunu olduğunu yalnızca kostümlerden ve bazı diyaloglardan anlayabiliyoruz zira oyun olabildiğince güncellenmiş ve yerel esprilerle deneysel bir yerli oyun formatına sokulmuş.
    oyuncuların sık sık sahneyi keserek birbirlerine gerçek isimleriyle hitap etmeleri ve laf sokmaları oyunu müthiş eğlenceli hale sokmuş. hele de selim bayraktar gibi harika bir oyuncunun liderliği oyunu unutulmaz bir oyun haline getirmiş.
    kadın ağırlıklı bir oyun olduğu algısına sahip oyunda 11 erkek oyuncu çeşitli kılıklara bürünerek sergiledikleri muhteşem performansla mest ediyor. tabii bu mest olmada cehennemî sıcaklığıyla stüdyo sahne'nin de etkisini göz ardı etmeyelim.
    izleyecek olanlara tavsiyem, oyunun konusuna odaklanıp, kim kimdi, hangi karakter neyi temsil ediyor, metafor, gönderme, vs ile zihninizi yormayın. sadece sahneye odaklanın, coşkulu ve yüksek enerjili performansın tadını çıkarın. klasik bir oyundan alınması gereken edebi lezzet beklentisiyle giderseniz hayal kırıklığı yaşatabilir. klasik bir oyunu piç etmişler filan diye de kızmayın zira hakikaten güzel olmuş.
    link
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap