1 entry daha
  • yıllardır eleştirdiğimiz, bulunduğu sektörü sömüren şirketler topluluğu. sonunda yapımcılar isyan bayrağını çektiler de tartışılmaya başlandı.

    hasılatın büyük bölümünü cukkalaması ve neredeyse zorunlu diyebileceğimiz kampanyalarıyla bir seyircinin cebinden çıkan parayı ikiye katlatması gibi konular zaten çok konuşuldu ve konuşulmaya da devam edecek.

    fakat ben bu gruba türkiye'deki sinema kültürünü yozlaştırdığı için karşı çıkıyorum. sinema salonları ve dağıtımcılık konusunda pazarın yarısından fazlasına sahip bu grup elindeki güçle en çok izlenen filmi de belirleyebilir, bir filmin yapımcısını iflas da ettirebilir. örneklemek gerekirse; martin scorsese'nin silence filmi vizyona girmek için aylarca bekledi. çünkü neredeyse tüm salonlarda bir yerli filmin yayını vardı. (8 salonlu bir sinemanın 5 salonu). benzer durum quentin tarantino'nun hateful eight filmi için de yaşandı. e böyle bir ortamda tarantino, scorsese gibi adamların filmlerini aylar sonra izleyebiliyor ve sınırlı sayıda yayını olduğu için de uygun saatte matine bulmaya zorlanıyoruz.

    sinemada arzın talebi oluşturduğuna inananlardanım. mevcut durumda, neredeyse tekel haline gelen cgv mars cinema group bayağı ve vasat filmlerin arzını patlatarak yönetmen ve yapımcıları kolay para kazanma yoluna itti.seri üretime bağlarak gitgide maddiyattan başka kaygıya sahip olmayan yönetmen ve yapımcılar piyasaya hakim olmaya başladılar. ürünlerin bu derece vasat olduğu bir piyasa da rafine beklentilerden uzak bir sinema izleyicisi toplumu yarattı
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap