• howard hawks'ın müzikal filmi.

    bir grup müzik profesörü bir müzik ansiklopedisi için, jazz araştırmaları yapmakta, nebliym albüm falan çıkarmak için inzivaya çekilmiş, kadınsız bir ortamda habire çalışmaktadırlar. olayların başında da dönemin yetenekli jazz piyanisti, profesör vesaire wardır.

    bunlar insanı coşturan -hakkatten de- hepsi birbirinden envai çalışmalar yaparlarken, ganster sevgilisi olan bir kız polis soruşturmasından kaçarayak çalışmaların yapıldığı eve sığınır. kendini "öpücük tadında bir şarkıcıyım" diye tanıtmakda fayda bulan kızhanım, kısa zamanda ihtiyar profesörlerin sevgilisi, evin dadıvari hizmetçisinin de gözünün dikeni oluverir.

    profesör vesaire, ne kadar kendisini uzak tutmaya çalışsa, ara sıra ensesine soğuk su sürse [bu da filmden öğrendiğimiz bir püf noktası oldu:libidon azınca ensene soğuk su süreceksin] bu alımlı, buğulu sesli, peri boku ve son derece fettan kıza tutulmaktan kurtulamaz.

    entikarlar tüntrükalar olur, ana kuzusu profesör çok zor durumlarda kalır, "güle eğrene seyredilecek bir film ortaya çıkar mı" diye soracak olursanız, boğa gibiyim teşekkürler.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap