8 entry daha
  • olayın kurgu değil gerçek olduğunu ikinci bölümün sonunda internetten bakınca öğrendim.

    büyük skandal.
    mesela ülkemizde bir benzerini hayatta göremeyeceğiniz bir olay. çünkü bizde güçlü insanlar çok şükür ki aynı zamanda çok namuslu.

    --- spoiler ---

    jeremy thorpe'u oynayan hugh grant de norman scott'ı canlandıran ben whishaw da çok başarılı oyunculuk ortaya koymuşlar.

    thorpe'un avukatı george carman'ın davayı kabul ederkenki konuşması çok etkileyiciydi. politikacılara dair onca negatif bakış açısı varken gizli eşcinsel sevgiliyi öldürmeye çalışmanın çok da sorun olmayacağından bahsediyordu.

    dizi gerçek hikayeye olabildiğince bağlı kalmaya çalışmış. thorpe'un bütün devlet iradesini kullanarak ta isviçre'deki bir valizi buldurması, içini açıp tüm mektuplarını çalması dahil gerçekte olmuş-bitmiş meselelermiş.

    norman scott'ı vurmaya gelen kiralık katilin de aynı şekilde kendisini koruma olarak tanıtması, bir kasaba yolunun ortasında köpeğini vurması vs. hepsi gerçek.

    bu açılardan bakınca bbc'nin abd yapımlarına göre daha az dramatizasyon kullandığını söyleyebiliriz. dizideki birçok sahne, mimik dahi gerçek fotoğraflarla ve görüntülerle uyuşuyor. bu açıdan da çok başarılı.

    düşünün, earl of arran, "boofy"nin evindeki kunduzlar bile gerçek. adam baya takıntılıymış.
    --- spoiler ---

    oyunculuklar, çekimler, gerçekçilik, müzikler...
    çok çok başarılı. üç bölüm hemen geçip gidiyor.

    9/10.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap