7 entry daha
  • milyarların korkunç büyüklüğünü anlatırken aynı zamanda bir o kadar da küçüklüğünü ve değersizliğini idrak ettirir.

    basit bir örnek vermek gerekirse; güneş'in içine yaklaşık 1.300.000 tane dünya sığdırabilirsiniz. hatta dünya değil de ay'ı sığdırmayı denerseniz bu sayı yaklaşık 64 milyonu bulur.

    güneş gerçekten korkunç büyüklükte, değil mi? bu korkunç büyüklükteki güneşimizden, bugüne kadar evrende keşfedilen en büyük yıldızlardan bir tanesi olan (bkz: vy canis majoris) içerisine yaklaşık 9.3 milyar tane sığdırabiliriz!

    şimdi bu korkunç büyüklükteki vy canis majoris yıldızımızı alalım ve evrenin bugüne kadar keşfedilen en büyük (bkz: karadelik) lerinden bir tanesi olan s5 0014 +81'in içini doldurmaya başlayalım. bunun için yaklaşık 1.000.000 tane vy canis majoris'e ihtiyacımız olacak!

    şimdi hayal gücümüzün bile idrak etmede zorlandığı bu korkunç büyüklükteki s5 0014 +81 kara deliğinden milyarlarca ve milyarlarcasını alıp yan yana, üst üste koyalım. bu bile içinde bulunduğumuz evrenin herhangi bir köşesinde, bir kum tanesinin dünyada kapladığı bir nokta kadar bile bir yer kaplayamamaktadır.

    ve içinde bulunduğumuz evrenin, milyarlarca, katrilyonlarca, kendesilyonlarca, tresentilyonlarca, nonsentilyonlarca hatta ve hatta sonsuz sayıda diğer evrenlerden oluşan bir havuzda, yine bir kum tanesinin dünyada kapladığı yer kadar bile kaplamadığı bir nokta kadar olabileceğini başından sonuna muhteşem örneklerle sunup, eşsiz bilgiler ile mükemmel bir şekilde izah etmiştir yine muhteşem insan (bkz: carl sagan).
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap