4 entry daha
  • --- spoiler ---
    tezgâhtarlığın zorluklarından biri tekrardır. insanin en zor dayanabildiği çalışma koşulu olan tekrar, sağlıklı bir aklın ani ölümüne neden olur. aynı cümleleri aynı mimikler eşliğinde iki bin kez söylemiş olan tezgâhtar, artık ne dediğini duymuyordur. başka konular üzerinde yoğunlaşıyor, müşterisinin banka hesabında ne kadar tramı olduğunu ya da yanındaki ahçiğin vardik rengini tahmin etmeye çalışıyordur. kendisini duymayan tezgâhtar, konuşmasının hangi bölümünde olduğunu karşısındakinin yüz ifadesinden anlar.
    --- spoiler ---

    evet bazen tezgâhtarlık bazen yazarlık.
    bu entry şaşkınlık entrysidir.editlenecek entrydir.

    edit kısmı:
    öncelikle, kitabı elime alır almaz, kafayı çizdirmiştir mart’la, meter’le, ahçik’lerle. kaç gün kelime aradım. bulduklarımla pek alakası olmasa da bakmaya da gerek yokmuş aslında, zaten alıp götürüyormuş olaylar.

    bizi bize anlatan, bir action film tadında discovery veya national geographic channel belgeseli izlemek gibi. şaşırtma kısmı zekice tezgahlanmış, hakan günday’a yakışır bir son. yine insanın içinde ukteler bıraktıran türden.

    bir otorite olduğumdan değil elbet kinyas ve kayra'nın mundar edileceği korkumdan, kinyas ve kayra'dan bu yana düşündüğüm bir hakan günday filmi olabilecek netlikte bir roman.
    hakan günday'ın 4. ve artık devamının geleceğine bizi ikna eden denemesi.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap