3 entry daha
  • yeni bir ürün geliştirmek ya da bir servisin kalitesini arttırmak için yeni fikirler üretmek her zaman kolay olmayabilir. bu yüzden yaratıcı beyin fırtınası yöntemlerinden biri olan scamper kullanılarak yaratıcı süreç tetiklenerek yeni fikirlerin oluşması sağlanabilir.

    scamper yerine koy (substitude), combine (birleştir), uyarla (adapt), değiştir (modify), başka bir kullanım dene(put the another use), ele (eliminate), ters çevir (reverse) sözcüklerinin ilk harfleriyle oluşturulmuş bir addır.

    var olan bir ürünü geliştirdiğinizi düşünün. bunun için scamler yöntemi uyguladığınızda aşağıdaki soruların bazılarına yanıt bulmalısınız.

    ürünü ilerletmek için hangi parçaları çıkarıp yerinlerine ne koyabilirim? bu ürünü başka ürünle birleştirebilir miyim? birleştirdiğimde ne elde ederim? bu ürünü başka hangi amaç için kullanılmak üzere uyarlayabilirim? ürünün şeklini, görünüşünü değiştirebilir miyim? değiştirince ne elde edeceğim? bu ürünü başka bir alanda kullanıma açabilir miyim? bu ürünü basitleştirmek için hangi bileşenlerini çıkarabilirim? bu ürünü geliştirirken uyguladığım adımları sondan başa doğru uygularsam ne elde ederim?

    tüm bu sorular ve sorulara verilecek yanıtlar yaratıcı sürecin başlamasını sağlayacak ve beyin fırtınası için uygun ortamı oluşturacaktır.

    https://www.mindtools.com/…ges/article/newct_02.htm
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap