5 entry daha
  • kore'nin gelmiş geçmiş en büyük adamlarındandır lakin bu adam öyle kolay bir hayat yaşamamıştır veya öyle gel paşam amiral ol denmemiştir. bu zat-ı muhterem nevi şahsı münhasırlığıyla yolsuz hükümete kendini kanıtlamış ve kendi çabasıyla tarihe adını yazdırmıştır.

    askeriyede, sürgün yer olan yani kuzeye gönderilmiş orada göçebelere karşı kale savunmasını üstlenmiştir. burada çok iyi işler başarmasına başarmış ama yolsuzlar onun adını hep lekelemiş.

    bir ara kore hükümeti tarafından işkence edilmiş fakat suçsuzluğunu ispatlayıp tekrar salınmış.

    bir adayı üs olarak almış ve orada kaplumbağa gemileri üretmeye başlamış. bir süre sonra o kadar gelişmiş ki ada dışa bağımsız bir hale gelmiş. gel zaman git zaman japonlar koreye donanmasını yollayınca. bizim yi sun şin gemileriyle bunları alt etmiştir. sonra japonlar yine gelmiş fakat yi sun şin'e yetki vermeyen hükümet başka bir yolsuz adamı amiral yapar ve japonlar koreyi ele geçirir. yi sun şin yapacağınız işi satayım ben panda sevmeye çin'e gidiyorum dememiş aksine elindeki üj bej kaplumbağa gemisiyle japonların ele geçirdiği limanları taciz etmiş ve her savaşından zayiat vermeden galip çıkmıştır(zira japonların saldırı gemisi yok taşıma gemisi var).

    gel zaman git zaman milyör tane muharebe kazanmış. japonlar iyice sinirli bir halde 200ü aşkın gemiyle koreye akın etmiş. hemen bizim yolsuz amiral korkmuş ve ''yi sin şincim litfin gil imiril il'' demiştir. yi sun şin o aralar biraz da hastadır ama vatan aşkı için son bir sefere daha gideyim diyip kaplumbağa gemileri topladığı gibi japonları karşılamaya gider.

    rüzgar korelilerin lehine estiği esnada yi sun şin davul çalmaya başlar ve saldır komutu verir. davulun sesi gittikçe büyür, koreliler şevklenir fakat bir anda japon keskin nişancısı(vallahi anlamadım ben de ta oradan nasıl vurdu) yi sun şin'i vurur. yi sun şin ''sakın davul çalmayı bırakmayın, askerin morali bozulmasın'' der ve kıyafetlerini oğluna giydirir ve oracıkta can verir.

    rahmetli yi sun şin, ne yazık ki vatanının japonlardan temizlendiğini görmemiştir ama o zaten temizleneceğini biliyordu. iyi adamdı vesselam.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap