4 entry daha
  • atom bombasının atılmasında bu uçak kullanılmamıştır. b 17, kendisinden ilham alınarak ve edinilen derslerden de yaralanılarak b 29 uçaklarının yolunu açmıştır. kabin basıncı b 17'de uçulan yüksekliğin basıncı iken, b 29'un kabin basıncı yapay olarak yükseltilmekte ve personele konforlu bir uçuş sağlamaktadır. b 17 personeli oksijen maskesi ve özel soğuğa karşı koruyucu tulumlar giymeksizin o yüksekliklere çıkamazdı.
    b 17, bir bombardıman uçağı olasına karşın, ikinci dünya savaşında tüm müttefik savaş uçaklarının düşürdüğünden daha fazla uçak düşürmüştür. on iki binden fazla üretilmiştir ve beş bin kadarı görevde kaybedilmiştir. uçağın her tarafında makineli tüfek bulunmasına rağmen önce p 38 * ve p 47 *, ardından da p 51 * desteği gelene kadar bir türlü kendini doğru dürüst koruyamadığı da belirtilmektedir.
    e modelinden sonra kuyruk makinelileri, h modelinden sonra burun makinelileri eklenmiştir. burun makinelileri, almanların doğrudan karşıdan dalma taktiğini benimsemesinden sonra ortaya çıkmış bir değişikliktir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap