9 entry daha
  • netflix'ten beklenmeyecek kadar iyi bir film. bağımsızlık savaşı gerçekten çok iyi bir şekilde işlenmiş. içine fazla drama katmadan, sade bir şekilde anlatmışlar. tamamen olay üzerine kurulu bir senaryoları olduğu için, bu film aynı zamanda belgesel niteliği de taşıyor.

    - diyaloglar ön planda değildi. sadece iki veya üç vurucu yer vardı. ki zaten vurucu bir diyaloğa gerek yok. çünkü film bir bağımsızlık düşüncesini anlatıyor. başlı başına bu bir vuruş.
    - oyunculuklar gayet yerli yerinde. uçan kaçan bir oyunculuk görmedim. ne çok iyi ne de vasat. iyi denilebilir.
    - mekan ve yer tasarımı gerçekten çok güzeldi. 1300lerin iskoçyası ancak bu kadar güzel gösterilebilirdi.
    - sesler, dublajlı izlerseniz bile hiç sırıtmıyor. hepsi güzel şekilde seslendirilmiş ve dış ortam sesleri asla bozulmamış.

    braveheart filmindeki iskoçya bağımsızlık fikri yarım kalıyordu. william wallace, bruce'un ihaneti ile esir düşüyor ve idam ediliyordu. bu filmde de yaptığının yanlış olduğunu gören bruce, bağımsız iskoçya için savaşmaya başlıyor. filmin başında wallace'ın esir düştüğünden bahsediliyor. yani daha wallece ölmemiş durumda. biraz ilerlediği zaman ise iskoçya'nın sınır kasabasında wallace'ın tek bir kolunu görüyoruz. hatırlayacağınız üzere, wallace'un idamı paramparça edilerek yapılmıştı ve tüm iskoçya kasabalarına bir parçası götürülmüştü. hatta bir sahnede de wallace'ın başını görüyoruz. ibret-i alem olması için. gerçi bu bilgiyi unutmak imkansız gibi bir şey...

    braveheart gibi klasik bir film olamaz kesinlikle ama o hikayeyi tamamlamak ve o ruhu yaşamak için çok güzel bir film. 2 saatim çok heyecanlı ve tatmin olarak geçti.

    götüyle izleyen ekşici arkadaşlara not : bruce'un filmdeki babası, 95 yılında çıkan braveheart'da wallace ile orduda olan babadır. (bkz: james cosmo)

    hatırlamanız için : turuncu saçlı oğlanın babası. hatta sert bir mizaca sahipti o filmde. kimse onu kolay kolay deviremezdi. kaya gibiydi. oğlunu korurdu ama sürekli tersler ve el şakaları yapardı. tatlı ve huysuz bir adamdı. büyük ihtimal ikinci muharebede de öldürülmüştü. heh işte hatırladıysanız eğer, bu filmde james cosmo, bruce'un babası rolünde.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap