8 entry daha
  • polonya'dan kanada'ya göçen yahudi weider ailesinin ilk erkek çocuğu. weider nutritions şirketinin bilgilerinde kurucu olarak weider ailesi yazar. 1936 yılında kurulduğunu ve joe'nun daha 16 yaşında olduğunu düşünürsek sporcu gıdaları üreten bu şirketi kendisi değil de ailesi kurmuş diyebiliriz. kendisinin ticari zekası belli ki ailesi ve yahudi köklerinden gelmiş. yazdığı kitaplar ve kurduğu dergilerle vücut geliştirme yayıncılığının en önemli otoritesi olmuş. ben joe weider'ın hareketli hayatının sadece yayıncılık kısmına odaklanacağım.

    vücut geliştirme dünyasına tek başına inanılmaz bir ticari boyut kattığı sıralarda dergi ve kitap yayınları için 1940 yılında daha 20 yaşındayken weider publications şirketini kurmuş ve muscle & fitness dergisinin ilk versiyonu olan your phsyique dergisini yayınlamaya başlamış. bu dergi 1953'te muscle builder, 1980'de ise şu anki ismini almıştır.

    türkiye'de ve birçok ülkede farklı edisyonları yayınlanan muscle & fitness, men's fitness gibi dergilerin yanı sıra mr. america, shape magazine, muscle power, fit pregnancy, living fit, prime health and fitness, cooks, senior golfer, flex*, jem magazine ve monsieur gibi dergileri de kuran kişidir. bu dergilerin bir kısmını kardeşi ben weider ile birlikte kurmuşlardır. daha bu ay aldığım men's fitness dergisinin kurucu isimlerinde joe weider ve ben weider yazar.

    kendisi vücut geliştirme ile ilgili birçok çok satan kitabın da yazarıdır. joe weider's ultimate bodybuilding, the weider system of bodybuilding, joe weider's muscle and fitness training notebook: an illustrated guide to the best muscle-building vb. bir çok kitap çıkarmıştır.

    kurduğu weider publications şirketi, 2003 yılında american media şirketine satılmıştır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap