19 entry daha
  • kitaptan alıntıdır :

    "ego, siz orada tanık olan bilinç, yani izleyici olarak mevcut değilken yaşamınızı yöneten gözlemlenemeyen zihindir. ego kendisini düşman bir evrende ayrı bir parça olarak algılar, onun başka hiçbir varlıkla içsel bir bağı yoktur, o potansiyel tehdit olarak gördüğü ya da kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışacağı diğer egolar tarafından kuşatılmıştır. temel ego kalıpları kendi yerleşik korkusu ve yoksunluk duygusuyla savaşacak şekilde tasarlanmıştır. onlar direnme, kontrol, güç, aç gözlülük, savunma ve saldırıdır. ego'nun bazı stratejileri son derece kurnazcadır, ancak onlar onun hiçbir sorununu gerçekten çözemez, çünkü ego'nun kendisi sorundur.
    ister kişisel ilişkilerde, ister örgütlerde ve kurumlarda ego'lar biraraya geldiklerinde, er ya da geç "kötü" şeyler olur: orada çatışma, sorunlar, güç mücadeleleri, duygusal ya da fiziksel şiddet vs. şeklinde şu ya da bu dram vuku bulur. buna savaş, soykırım ve sömürü gibi ortak kötülükler de dahildir, bunların hepsi kitlesel bilinçsizlikten kaynaklanır. dahası ego'nun sürekli direnmesi bedendeki enerji akışında kısıtlamalar ve tıkanıklıklar yaratarak birçok hastalığa neden olur. siz var'lığa yeniden bağlandığınızda ve artık zihniniz tarafından yönetilmediğinizde, bu şeyleri yaratmaz olursunuz. artık dram yaratmaz ve drama katılmazsınız.
    her ne zaman iki ya da daha fazla ego bir araya gelse, şu ya da bu tür bir dram ortaya çıkar. ama, siz tamamen yalnız yaşasanız bile, yine de kendi dramınızı yaratırsınız. siz kendi halinize üzüldüğünüzde, bu dramdır. siz suçluluk ya da endişe duyduğunuzda, bu dramdır. siz suçluluk ya da endişe duyduğunuzda, bu dramdır. geçmiş ya da geleceğin şimdiyi örtüp karartmasına izin verdiğinizde, psikolojik-zaman yaratıyor olursunuz, ki o dramı oluşturan malzemedir. siz şimdiki anın olmasına izin vererek onu onurlandırmadığınızda, dram yaratıyor olursunuz."
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap