8 entry daha
  • malatya 'dan gelen askerlerin ulasmak icin malatya-elazig-diyarbakir-mardin-nusaybin-cizre guzergahini kullandigi sehirimsi.

    yol boyunca terkedilmis yuzlerlce 73 plakali tir ve kamyon goruyorsunuz. mardin'den itibaren her 10 km bir neredeyse jandarma kontrolu var. cizre 'ye gore daha ufak bir sehir burasi. bir tane caddesi var ve herhangi bir trafik isigi bulunmuyor. yaklasık 10 dakikalık bir yuruyusten sonra sehir bitiyor. evet yani resmen bitiyor boyle dag yamaci gibi bir yere geliniyor.

    en unlu yemek yenecek yeri ozlem et lokantasi. bir iki adet otel var kalicak ama ici nasildir bilinmez. cay icmek icin cudi dagi manzarali ataturk cay bahcesi birebir. 2003 yilinda cay 250 bin tl idi. simdi de tas catlasi 40 kurus 'tur. gabar dagina sirtini vermis bir tumen sehirden cok daha gelismis. icinde hali saha, internet cafe ve marketler bulunmakta. buyukcene bir helikopter pisti var. irak savasi zamani amerikalilar yakit ikmali icin iniyorlardi buraya. tumen 'in icindeki sokaklarda sehitlerin isimleri verilmis. ama bir isim cok uzucuydu... sehit astegmen ilhan zambat meydani. oraya gelmeden henuz 2 ay once sehit olmus.

    sehirde dolastigim bir kac saat icinde sokakta yapilan bir dugune sahit oldum. oldukca eglenceliydi ve kadin erkek karisik egleniliyordu. fotograf makinasi aldigim fotografci kiz, turkce bilmiyordu. zar zor tek kullanimlik makinaya 17 milyon tl verdim ve sehri fotoladim. coplerden beslenen inekler, salvarlı amcalar ile oldukca farkli bir manzaraya sahip bir yer burası. turkiye 'nin oteki yuzu...

    yıllar sonra gelen edit : vay anasına. resmen izmir 'de dolaşır gibi dolaşmışız. sene 2002-2003. beğenmediğiniz ecevit hükümeti zamanı terör sıfırlanmış. almışız fotograf makinesini turistik gezi yapmışız. şimdi gelen duruma bak bir de... yazıklar olsun.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap