1 entry daha
  • bitcoin'e gerçek değerini veren unsur.

    1 bitcoin, üretimi için gereken ilk yatırım maliyeti ve operating cost'larının toplamı, spekülatif değerini kaybettiği base fiyatında, üretim kar etkeni de dahil edildiğinde, 6500$'ın biraz altında olduğu için, 6500$ gibi bir fiyata sahip, satoshi'nin "ben bu işi decentralized olarak nasıl yaparım" diye düşünürken mecburen icat ettiği blockchain sayesinde değil.

    bitcoin çakması ilk coin'ler pow prensibi üzerine kuruluydu, pos, masternode gibi şeyler sonradan çıktı. sonrasında bakıldı keriz silkemele operasyonları için bu tip şeylerle uğraşmaya, miner vs. kurmaya gerek yok, blockchain, ico gibi içi boş şeylere yönelindi. bu operasyon o kadar başarılı oldu ki, ibm, amazon bile blockchain'i çok önemli bir şey zannettiler.

    en kültürlü, aydın, entelektüel geçinen kelli felli gözlüklü abiler, akademisyenler, en girişimci, vizyonlu, takım elbise ve güleryüzleriyle dünyayı değiştiren projelerin sunumlarını yapan ceo'lar, firmalar, proof of work ile değil, blockchain ile ilgilendiler. biz de böylelikle kim gerçek "work" karşılığında para kazanmak istiyor, kim çalışmadan, kolay yoldan zengin olmanın peşinde, onu öğrenmiş olduk.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap