2 entry daha
  • haberde yerine ne getirileceği yazmıyor. muhtemelen bakanın bu konuda da bir fikri yok, doğaldır. ama hal yasası komple değişse bile değişmeyecek şeyler var. başlayalım.

    çiftçi ithal tohum alıyor, ithal tohumu yabancı traktörle ekip biçiyor, ithal ilaçlar kullanıyor, yabancı traktöre 6 liralık mazot koyuyor, sonra da bunu yok pahasına elinden çıkarmaya çalışıyor. tüm maliyetler ithal ama ürün tl ile. damat önce bunu düzeltsin.

    sonra çiftçi bunu halka nasıl ulaştıracak? antalyadan, izmirden yola çıkan ürün istanbulda pazara nasıl girecek? aradaki bağlantıyı kim sağlayacak? pazar esnafı antalyadan çiftçi mi bağlayacak? manav gidip izmirden kendisi mi alacak? halciler, bu işi görüyorlardı. oturdukları yerden para kazanıyorlardı ve fahiş kazanıyorlardı ama arada böyle bir aracı da şart. bunları kaldırırsan yerine ne getireceksin damat? bu konuda bir fikrin var mı?

    tabi bu arada maliyet bitmiyor. izmirden istanbula giden ithal kamyon kaç paralık mazot yakacak, kaç paralık köprü ve otoyol parası ödeyecek, bu maliyetler kime yansıyacak bir fikrin var mı damat? sence bu maliyetleri ortadan kaldırmak mümkün mü? bunları ortadan kaldırmak için fikrin var mı? sen niye bakan oldun peki damat?

    her şeyi ithal, dolar üzerinden maliyetlerle gdolu domates, salatalık yieyecek bu halk. bunda yerlilik ve millilik nerde damat?
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap