• 450 milyon yıl önce yaşamış olan balıklarla amfibiler arası geçiş formu sayılan ancak 1938 yılında ağlara takılarak bilim dünyasını afallatan balık türü (latimeria chalumnae). omurgası bir kara canlısına çok benzer şekilde ve yüzgeçleri kol şeklinde imiş.hatta onlarla adeta su dibinde yürüdüğüne yemin edebilirlermiş.

    balığı bulan courtiney latimer adlı bayan bir müze sahibi olduğu için,balığın iç organlarını çıkarıp içini doldurarark saklamış.. bunun üzerine bu balıkların araştırmasına hayatını adıyan j.l.b smith yıkılmış ve bir tane daha bulabilmek için yıllarca araştırma yapmış. 1952 de bulunduğuna dair bir haber alınca hemen bulunduğu yere koşmuş ve balığın başında gözyaşlarına boğulmuş..ve şu şekilde bir açıklama yapmış "yolda bir dinozor görsem anca bu kadar şaşırabilirdim"

    herneyse şimdilerde harun yahya denen kişi (ya da herneyse) "darwinizmin sonu,darwinin çöküşü vs." şeklinde başlıklarla evrimin aldatmaca olduğunun bu balığın bulunmasıyla kanıtlandığını yayınlamış heryerde.oysa ki darwinin görüşlerinden biri de bazı türlerin doğal seleksiyondan kaçma eğilimli davranabileceği, şartlarını değiştirmeyerek adaptasyondan uzak kalabileceğidir.bu balık da denizin en derinlerinde adeta evrimden kaçarak,hiçbir iklim koşulundan etkilenmeyerek bugünlere gelmiş..

    bu arada bir coelacanth bulana da 500 dolar ödül verileceğini belirtmeden geçmiyim hazır bu kadar uzatmışken.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap