146 entry daha
  • çok zor şartlar altında dahi hayata tutunmayı becerebilen, onlarca formu bulunan, çöllerde ve tropikal iklim bölgelerinde yaygın bir şekilde yaşayan dikenli bir bitki çeşitidir.

    hayata tutunma azmini kampüsün peyzaj çalışmalarını yapan kişilerle muhabbet ederken “bu nasıl dikiliyor?” sorusuna “kesilen bir parçasının toprağın üzerinde kalmasının bile yeterli olduğu” iddiası üzerine bir parça alıp denememle öğrenmiş bulunmaktayım.

    aldığım o parçayı yurt odasında bir saksının içine doldurduğum toprağın üzerine bırakmam ve bir süre sonra gerçekten toprağa doğru kök salarak canlanması aramızdaki kopmaz bağın oluşmasına neden olmuştur.

    daha sonra aynı boyda parçaları alıp değişik saksılara dikerek her birine odada kalan arkadaşların isimlerini vermem ve odadaki herkesin “benimki daha büyük olacak” ümidiyle onlarla ilgilendikleri ufak bir oyun oynamışlığım da vardır.

    şu anda masamın üzerinde ufak bir saksıda tek olursa yalnızlıktan canı sıkılacağını düşündüğüm için yan yana duran iki kaktüsüm var.

    vel hasıl-ı kelam 17 yaşımdan beri sürekli bir ilişki içinde olduğum ve kişiliğimi yansıttığını düşündüğüm muhteşem bir canlıdır.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap