1 entry daha
  • yunanca kryptos: gizli zoon: hayvan! logia: ogreti kelimlerini birlestirerek olusturulmus bir adet yeni donem zooloji alt kolu, istenmeyen evladi. turkcesi kriptozooloji olabilir, emin diilim. terim ilk kez lucien blancou tarafindan kullanilmissa da, darwin/evrim orneginde oldugu uzere ilmin babasi heuvelmans isminde bir sahistir.

    zoolojinin alt dali olarak ciddi anlamda aktive oldugu 1950 li yillardan bu yana kayda deger bir bulgu bulamadiysa da, bu bilimin ciddi takipcileri her tur bilim alaninda gecerli olan "delilin eksikligi, eksiklige delil degildir" diyerek sabir ve sebat ile hadisenin uzerine gitmektedirler.

    her ne kadar modern zooloji ve kesiflerin neticesinde bulunmus okapi, komodo ejderi gibi hayvanlar bu ogretiye gaz vermekteyse de henuz sifira sifir elde var sifir ile ifade edilebilen bir sonuc grafigi soz konusudur.

    kelimenin ogrenildikten on saniye sonra "nevcihanim, mustefilatunum, kobayashim" gibi cumle ve baslik icinde kullanilmamasi, fikren yetersiz, celiskili beyanatlarin icine kafa karistirma maksatli gelisiguzel konulmamasi rica edilir. illa bulamac capinda bir sey yapacaksaniz asure yapiniz, ayara karsi sifa niyetine yalaginizdan konuya komsuya dagitip durgun beyinlere glukoz takviyesi yapiniz, ve hayir asure kokusu alan kimseler icun tabak siparisinde bulunup haybeden zuccaciye piyasasinda islem hacmi yaratmayiniz, yarattiktan sonra da "aaa o asurede cinsel cagrisimlar yok muydu?" diyerek evvelki porsiyon onerinizin samimiyeti hakkinda saibe uyandirmayiniz. taneleri ayirip suyunu icmeyiniz, icenleri uyariniz. bascavuslarla yuzgoz olmayiniz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap