6 entry daha
  • herhangi bir office dökümanını pdf formatına çevirmek için en sık kullanılan dokümentasyon oluşturma dili/formatı.

    aşağıda, postscript dili kullanılarak, printerin kendisi olmadan driveri sayesinde bir dökümanın nasıl pdf'e çevrileceği gösterilmiştir.

    word, powerpoint, excel dökümanlarını pdf formatına çevirmek için, önce ghostscript ve gsview bilgisayara kurulur. bu programların dökümanlardan postscript dosyası oluşturabilmesi için bir tane printer, install edilir. install edilen printerin bilgisayara bağlı, alınmış bir ürün olması zorunluluğu yoktur. burada install edilen printer'in postscript programlama dilini desteklemesi yeterlidir.

    döküman, kendisini açan programın "file/dosya" menüsünden "print" (yazdır) menüsünden "print to file" (dosyaya yazdır) seçilerek postcript dosyasına çevrilmesi sağlanır. bu durumda oluşan postscript dosyanın uzantısı *.ps ya da *.prn olabilir. burada ilginç olan husus, printerin kendisinin bilgisayara bağlı bile olmamasıdır.

    oluşan postscript dosyası gsview programıyla açılır. "file" (dosya) menüsünden "convert" (dönüştür) seçeneğiyle biraz öncesi postscript dosyası üretilmiş döküman pdf'e çevrilir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap