5 entry daha
  • dinden çok bir öğreti ve geçirdiği dezonformasyon sonralarında da insan düşüncesi ve zahiri hatalı tasvirlerin kalıplaşması ile hakikati bozulmuş bir inançtır hinduizm.

    araştırmak isteyenler islam kaynaklarından edindiği bilgiler ışığında görecektir ki, oradaki tanrılar ayrı ayrı varlıkları olan güçler değil tek olan allah'ın isimlerinin tanrı ifadesi ile açığa çıkmasıdır. böylelikle tevhid ilkesi yerle bir olup isimlerin kuvvelerini ayrı ayrı tanrılarmış gibi çıkarımlarda bulunmuşlardır. zat tenzih edilememiş, tanrı anlayışı yerini tamamen kesret kuruntusuna bürünmüştür.

    işte bu hakikatin bozulmuş bir vechesi olarak yansıyan bu kalki diye ifade edilen kurtarıcıda efendimiz (s.a.v)'den başkası değil.

    “buda şöyle dedi: ben dünyaya gelen ilk buda (yol gösterici) değilim, son da olmayacağım. belli bir zamanda dünyaya bir başka kişi gelecektir. o da kutsi, aydınlanmış ve idarede fevkalade kabiliyetli olan biridir. o benim size öğretmiş olduğum aynı ebedi gerçekleri öğretecektir... ananda sordu: o nasıl bilinecek? buda cevapladı: o, maitreya (rahmet) olarak bilinecek.

    google görselde arattığımızda bu tasvir karşımıza çıkıyor.
    elinde kılıç ve beyaz bir at.
    batılı yerle bir eden hakikat kılıcı ile miracından dönüşündeki burak bineği ile olan tasvir.

    -e iyide kalki( o rahmet) gelince hani iyiliğin sonsuz çağı başlayacaktı?

    -çoktan başladı da sen neredeydin?

    -he bende şu zavallılar gibi kuru bilgiye mi inanayım?

    -hımm. peki sen öyle inanma o zaman sana bir kaynak söyleyeyim ona yönelde taşlar yerine otursun.

    -o kaynak ne?

    -mesnevi.

    -mesnevi kuran mı!

    -mesnevi; kuran'ın suyunu içmiş, hırkasını giymiş, kokularını sürmüş, gözlerine sürmesini çekmiş, yollarının tozunu yutmuş, bahçesinin güllerini dermiş, sesini sadasını duymuş, kavimlerine uğramış, ulularıyla tanışmış, şeytanıyla savaşmış bir aşk bendesinin kalbindeki şahitlik nağmeleri. böyle bir kaynağı oku sindir ki sen de kuran'a dayandığında artık içinde vesvese, vehim, endişe kirleri olmadan tertemiz kalbine kavuşarak, tüm varlığın nakış nakış hikmetle ve ayetlerle dolu olduğuna şahit ol.

    ''canım tenimde oldukça kur’ân’ın kölesiyim ben, tanrı’nın seçkin peygamberi muhammed’in yolunun toprağıyım. / her kim benden, bunun dışında bir söz naklederse hem o sözden şikayetçi olurum hem nakledenden.''
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap