214 entry daha
  • forbes dergisinin breaking bad'den sonra en iyi finale sahip dizi olarak nitelendirdiği, geçtiğimiz hafta yayınlanan 4. sezonunun son 2 bölümüyle ekranlara veda eden syfy dizisi.

    tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmlerinden birisi olan twelve monkeys'in dizi uyarlaması olması ilk başlarda kafalarda soru işareti yaratmış, özellikle brad pitt'in insanlık dışı oyunculuk performansı (yönetmen terry gilliam'ın brad pitt'in sigara içmesini yasakladığı ve o performansın bu sayede ortaya çıktığı söylenir) ve bruce willis düşünüldüğünde bu rollerin altından dizide nasıl kalkılacağı kafalarda soru işareti yaratmıştı.

    başlığın ilk entry'lerine bakıldığında oyunculuğun vasat olduğunu söyleyen benim entry'min de dahil olduğu birkaç entry görebilirsiniz ancak işin rengi dizinin 2. sezon itibariyle orjinal senaryodan ayrılıp kendi hikayesini yaratmasıyla değişti.

    james cole rolünü oynayan aaron stanford'un yükselen performansı, jennifer goines gibi çok zor bir rolün altından ilk sezonun başından itibaren başarıyla kalan emily hampshire'ın oyunculuğu, amanda schull'un hayvani güzelliği ve tabi ki 1. sezonun sonuna doğru sazı eline alan kirk acevedo'nun katkısıyla dizi 2. sezondan itibaren tempo kazandı.

    4 sezon boyunca zaman zaman; zaman yolculuğu konusunda kültleşmiş dizilere selam çakıldı. bir bölümde marty mcfly'ı andık; aynı zamanda bir bttf efsanesi olan christopher lloyd dizide konuk oyuncu olarak birkaç bölüm yer aldı. bir bölümde konu olarak groundhog day'i andık. bir bölümde film versiyonunun jenerik müziğini duyduk; öte yandan filmin dr railley'si madeleine stowe dizide konuk oyuncu olarak arz-ı endam etti.

    zaman yolculuğu ve paradoks gibi hata yapmamanın neredeyse imkansız olduğu bir konuyu minimum hatayla sürdürerek takipçilerini tatmin eden bir finalle ekranlara veda eden dizi son yıllarda benim gözümde fringe'den sonraki en iyi zaman yolculuğu /paralel evren temalı dizidir ve bu konsepti sevenler için izlenmesi tavsiye edilen yegane dizidir.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap