212 entry daha
  • 10 üzerinden 8'lik bir finalle ekranlara veda eden, feci underrated dizi.

    --- spoiler ---

    öncelikle öğrenmeyi isteyip de cevabını alamadığımız soru neredeyse yok.

    -virüsün bulundupu fosil vücut kime ait açıklandı. gerçi spoilerını da veriyolardı sürekli foreshadowing yaparak, jennifer'ın "bunun gözler bi tuhaf bakıyor" diyişindeki gönderme, witness'ın kırmızılı tuhaf bakışlarına selam çakmaymış meğersem.

    -dizinin başladığı cassie'nin ses kaydının kayıp yerlerini öğrendik, çogiyi de oldu çogda güzel iyi oldu tağammı.

    -bu bölümde olmasa da cole'un annesinin jones'un kızı hannah olduğunu öğrendik, cole'un aynı şekilde neden özel olduğunu öğrendik. çünkü cole da tıpkı kendi çocuğu athan gibi bir zaman serumu taşıyan kişinin oğlu. bu yüzden de o makineye onlarca kişi girip feci şekilde can verdiyse de ilk başarılı denek james cole oldu.

    -aynı şekilde titan'a ait çok temel bilgiler öğrendik. splinter technology'nin temellerini atan kimselerin daha büyük amaçlar için(evrenin mına koyacak büyüklükte bir paradoks) tasarlandığını vesaire.

    -efenime söyliim jones'a splinter project'e devam etmesini söyleyen kişinin cole'un oğlu athan olduğunu öğrendik... neticede o tech olmazsa splinter vest de olmaz.

    zaten sürekli dizide bir kuyruğunu yiyen yılan durumu söz konusu. son sezonun sembolünün ouroboros olduğu kadar var.

    öğrenemediğimiz fakat çok da şeyapmadığımız hadiseler:
    -o ortaçağ tayfası(şifreli ouroboros u koruyanlar) kim, o şifreli yılanın ağzına o notu koyanlar kim ya da anlatıldı da ben mi atladım bilemedim. çok önemli değil ama cycle'ın korunması adına önemli bir ayrıntı. bileydik iyiydi.
    sonra o maymun kafası şeklindeki kadeh ne iş, kim yaptı ya da yaptırdı vs.

    -neden örgütün ismi "army of the 12 monkeys"? sadece filme sadık kalma adına mı yoksa başka sebebi mi var? hadi filmde hayvan haklarını savunuyorlardı jennifer da hayvan nesillerini kurtarmayı seviyor(unicorn sahnesi) ama neden bu isim? çeçenistanda kolları dövmeli suikast tayfasına filan da pek değinmediler. dediğim gibi çok merak etmiyorum aslında ama bu abileri eğitenler kim, dövmelerini yapanlar yetiştirenler vs. uzun adam mı? olivia mı?
    merak ettim...

    witness'ın içinde bulunduğu çarktaki 12 işaret ne anlama geliyor? bunu yazan tosun okuyana kosun mu diyor ne iş?

    -primary'ler neye göre primary oluyor, genetik mi? yoksa bonzai kafası mı?

    velhasılkelam bir miktar önemsiz soru bırakmasına rağmen frna halde datmin eden bir final oldu benim için.

    en çok da "sikerim lan al işte senin kendi bıçağın" diye çıkarıp paradoksu kelimenin tam manasıyla "masaya vuran" jennifer reyiz ve don't you forget about me eşliğinde sahalara dönen deacon başgan, harikasınız lan.

    çog şahane insanlar tanıdım bu dizide.

    amanda schull, evli olmasam gelir kapının önünde boombox tutar zabaha kadar peter gabriel çalarım.

    emily hampshire, arıza diyince aklıma artık jeffrey değil, jennifer goines gelecek. 12 isn't primary bebeğim!

    barbara sukowa, sigara eline hiç yakışmıyor frolayn. ama olmasan olamazdık, inişieyt splintır siykvıns diyişini çok özlicem. james cole'u da keys adalarına göndererek adamın hayalini de gerçekleştirdin ayrıca, tam bir anneannesin assgjgda

    kirk acevedo, scavanger oldun, 1989'dan günümüze geldin, ne acılar çektin, traveler oldun, oğlunu kaybettin, hapis yattın itildin kakıldın ama kan kardeşine ölürken bile sırt çevirmedin. miguel alvarez iken de adamın dibiydin, jose ramse iken de...

    aaron stanford, cole'a o kadar iyi hayat verdin ki... resmen efsane oldu boğuk sesinle. sedir ve çamdan evinizde mutluluklar!

    ve terry matalas, manyak bir iş çıkardın dostum.
    sürekli kariyerini takip ediyor olacağım.
    tanrı hepinizi korusun gözetsin,
    amen.

    --- spoiler ---
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap