2 entry daha
  • gcc ulkeleri icerisinde dolasirken ilk kez dilenen bir arap gordugum, duzenli sayilabilecek ama son derece cirkin olan suudi arabistan baskenti.

    ulke uc ana bolgeye bolunmus durumda; eastern region - en onemli sehir endustrinin bulundugu dammam, western region - en onemli sehir kizildeniz kiyisindaki mekke ve medine ye yakinligi yuzunden haci akinina ugrayan cidde, ve central region - en onemli sehir burokrasi merkezi riyad.

    diger sehirleri gormedim, ama duydugum ve yasarken gozlemledigim kadari ile en muhafazakar sehirlerden biri imis -mekke ve medine'yi saymiyorum elbet. icki kesinlikle yasak, konsolosluklar ve illegal olarak compound larda bulunanlar haricinde alkol bulmak mumkun degil. hatiri sayilir bir westerner topluluk var compondlarda yasayan. turkler entersan bir sekilde berber ve asci olarak toplumda kendine yer bulmus, public bir yerde turkce konusunca insanlar turk oldugunu anlayabiliyorlar.

    attraction merkezleri; iki tane gokdelen var - ikisi de hayatimda gordugum en etkileyici modern binalar arasinda..biri faisalia, digeri kingdom..bir sekilde fotograflarini bulup bakmakta fayda var. bunlarin haricinde sehir de hicbi sey yok. land of misery. nargile icmek en onemli sosyal etkinlik, onlari bile insanlar cok socialize olmasinlar diye herhalde sehiden 30 dakika oteye atmislar..

    seriat polisi var, boyle hayvan gibi herifler, gorsen yolunu degistirirsin, alisveris merkezlerinde falan dolasiyorlar, yolda insanlari falan ceviriyorlar birseyi begenmezler ise. korkunc hikayeler duydum. eger ezan okunurken disarda falansan ve yemek yiyorsan ve seriat polisi gorursen hemmen uza! millet kosa kosa kaciyo. tam hayvanlar.

    benim basima gelmemekle beraber riyad'da bir compound yasayan br arkadasimdan duydugum hikayeye gore herifler telefonlari da dinliyormus, bu arkadasim manitasi ile ilgili konusurken bi ara herifin teki araya girip "sen ne pis seyler konusuyosun, sus!" gibi bisey demis, eleman korkudan hemen kapatmis.

    ah, en onemli kisim; yasarken bir an oyle bir an geliyorki dunya sadece erkeklerden olusmus gibi hissediyorsunuz. insanlar zaten pasakli ve pis, bi de kadin yok. kabus.

    kisaca allah kimsenin yolunu dusurmesin.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap