9 entry daha
  • bir besiktasli olarak bu siyah-beyaz hayvana sempati duyacaksaniz bile kelimenin en delikanli anlamiyla 'hayvanlik' yapma potansiyeline sahip oldugunu asla unutmayin. bir kokarcanin tislamaya baslayip kuyrugunu diklestirmesi, onun batsin bu dunya modunda oldugunu gosterir ki bu anlarda onun 3-4 metre civarinda olan talihsiz canlilardan biri olmayin.
    3-4 metre yakinindayken fiskirttiyssa kokusunu, gozlerinizi yasartacak kadar gecici korlugunuzu bosverin gecer. cunku cok daha ciddi bir sorununuz var; uzerinize sinecek o kokudan kurtulmak... bu durumda size aciyacak komsu teyzeler hemen mutfaktan bir salca ya da domates sosu kapip gelecek ve uzerinize surmenizi isteyecektir ki eger sirf kokarca kokusuna karsi uretilmis spreylerden birine ulasma sansiniz yoksa bu kocakari yonteminden baska size yardimci olacak sey yoktur, tereddutsuz bu salca banyosunu yapin.
    kokarca ortami derdiyle kokuttugunda yaklasik 1 millik alan icindeyseniz bu derdi paylasmaktan kacinamazsiniz. bu uzakliktan biraz marijuana kokusunu andirmasindan belki de, amerikan argosunda marijuana'ya skunk deniyor.
    bir baska kokarcaya karsi asla kullanmadiklari bu mustesna savunma silahiyla diger canlilarin mesafeli saygisini kazanmis bu hayvanlarin da hayati bir mesafe sorunlari varmis meger; 3-4 metreden otesini goremiyorlarmis. kuzey amerika yollarinda bu yuzden siklikla araba carpmasiyla olmus kokarca oluleri gorulmekteymis...
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap