8 entry daha
  • bu secimde oylama stratejileri en onemli rolu oynamistir, oylama disinda objektif olarak bakildiginda sirf kriterlere bakip secilecek olan sehirler madrid ve paris oldugunu soyleyebiliriz, ancak olimpiyatlarin politik tarafi ve ayrica oyunlarin 1992'de barcelona'da yapilmis olmasinin madrid'in sansini azalttigi biliniyordu.. paris'i en guclu aday yapan da kriterlere uyumda diger sehirlerin acik ara onunde olmasi ve de daha once oyunlara hic evsahipligi yapmamis olmasiydi, fransa'nin politik olarak gucunu de gozardi etmemek gerek..

    paris ve londra arasindaki rasyonel farki ioc'nin verdigi secim oncesi puanlamada gormek mumkun (gamesbids.com).. - hatta verilen puanlamada madrid'in de londra'nin oldukca onunde oldugu gorulebilir.. londra'nin secilmesinin temel nedeni direk olarak oylama stratejileriyle ilgilidir.. ilk turda elenen new york'un oylarinin onemli cogunlugunun londra'ya gitmesi ve de diger sehirlere giden oylarin da bir bolumunun paris'in oyunlari aldik havasina fazlasiyla girmesinden dolayi olimpiyat komitesinde ayri bir antipati olusmasiyla bu oylari alamamis olmasidir..

    iki kendini begenmis ulke ve sehrin kapismasinda iddali olanin burnu iyice kalktigi icin secimleri kaybetmistir.. kazanan iddali olmayan olmustur..
1178 entry daha
hesabın var mı? giriş yap