9 entry daha
  • mitokondrinin çok uzun zaman önce çok uzaklarda bi galaksideki ismi.

    star wars evreninde midichlorian’ların vücutlarımızda bizimle beraber ortak yarar amaçlı (mutual benefits) yaşayan mikroskobik yaşam formları olduğunun belirtilmesi, lucas’ın da mitokondri için basit bir organelden çok kendi başına bir organizma olduğu fikrine katıldığı şeklinde yorumlanabilir. gerçi qui gon jinn’in repliğinde midichlorian’ların hücrelerimizin içinde yer aldığını duyuyor olmamız, midichlorian için organel ve organizma arası bi tanım getirildiğini düşündürüyor ya, aslında intelligent design evreni için mutlaka ayakları yere basan bilimsel bilgi aramamamız gerektiğini de biliyoruz bu seride.

    uzayda ses çıkarılabilen bi galakside, mitokondriler de midichloriana dönüverirler ve icabında sadece oksijen yakıp enerji üretmeyi geçtim, karşındakini mind trick ile maymun etmene bile yardım ederler.

    bi star wars izleyicisi için ise sorun olabilecek tek şey midichlorian’ın bilimsel tanımında çelişki olup olmadığı değil, force’un bilimsel bi temele oturtulması ve elle tutulur, somut hale getirilmesi olabilir ancak... ki pek çok fan bu midichlorian zamazingosundan bu sebeple rahatsız olduklarını belirtmişler, belirtiyorlar da.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap