9 entry daha
  • peter hook and the light ile çılgın atan adam. keşke new order'ı kurduklarında barney mikrofona yaklaşırken "dur hacı, vokali ben yapayım" deseydi. yıllar sonra grubuyla yaptığı joy division & new order coverlarındaki vokal performansı mükemmel ötesi.

    gözlerinizi kapatınca "ian curtis yaşlansa sesi nasıl çıkardı?" sorusunun cevabını duyuyorsunuz. hislerini kanalize ediyor, içlendiriyor insanı. şarkının ruhunu tam anlamıyla veriyor. yoruluyor da sahnede yaşına vermek lazım adam 60 küsür yaşında. duygulanmak isteyenler shadowplay performansı (bu videodaki something must break ve ceremony performansı da fena)

    o yüzden diyorum ya keşke ta new order kurulurken vokali o devralsaydı, müzik pek benzemese de en azından daha joy division vari vokaller duyardık.

    bu arada yazdığı unknown pleasures inside joy division ne kadar iyi bir yazar olduğunu da ortaya koymuş. çok iyi hazırlamış bu kitabı, çıktıkları her konserin playlisti de dahil her bilgi içinde var. ian curtis'in düğün fotoğrafları gibi duygulandıran fotoğraflar ve yorumları da var. komik anılar, hüzünlü anılar, ian mevzusu her geçtiğinde yeniden kendisine yönelttiği "acaba olayların gidişatını değiştirebilir miydim?" soruları gibi insanı düşüncelere iten sayfalarla dolu. özellikle ölümü sonrası olanlar. albümlerin kayıt aşamaları, neler neler.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap