5 entry daha
  • milliyet gazetesi'nin ab dönem başkanı lüksemburg başbakanı jean-claude juncker'e atfen başlık yaptığı beyan. şöyle demiş başbakan:

    ---
    zirve sonunda basın toplantısı düzenleyen juncker, zirve sırasında yaşananları ''gelecek haftalarda'' anlatacağını, uzlaşma için ''siyasi irade olmadığını'', ''farklı avrupa zihniyetlerinin çarpıştığını'' belirterek, ''olup bitenlere acıklı bir şekilde bakıyorum. utanıyorum'' diye konuştu.
    ---

    "bu kadar ağır, gayrı diplomatik bir söz sarfetmiş olabilir mi?" diye bakmak ihtiyacı duydum. avrupa basınında çıkanlara göre şöyle demiş juncker*:

    - "yeni üye ülkelerin, birbirleri ardına mali taleplerinden vazgeçtiklerini deklare ettiklerini duyduğum zaman, utandım."

    bu sözlerden, tamamen farklı bir anlam çıkacak bir tercüme-yorum yapan milliyet'e, ben de "kınıyorum" şeklinde bir manşet fırlatıyor, "başka kimbilir neleri, ne şekilde yorumlayıp, yutturuyorlar acaba?" diye derin düşüncelere dalıyorum.

    öte yandan, birbirlerine girmiş bulunan avrupa ülkelerinden türkiye'yi şamar oğlanına çevirmiş olanlarına buradan nanik yapıyor, "allahın parmağı yok ki, gözlerini çıkarsın" diyorum. beter olun!
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap