• michelangelo‘nun 1513-1515 yılları arasında inşa ettiği, insan vücuduna dair damarlar, eklem çizgileri ve sakal kıvrımları gibi inanılmaz detaylar barındıran devasa heykeli. yaklaşık 10 metre uzunluğundaki duvara işlenmiş musa ve diğer dini karakterler heykelin öznelerini oluşturmakta.
    heykel roma’da san pietro vincoli bazilikasında bulunuyor. bazilikaya gitmek için bitmeyen merdivenler çıkmanız gerekse de gördüğünüz şaheser buna değiyor.
    heykelde musa’nın tur dağından gelirken 10 emrin yazılı olduğu tableti elinde tutması işlenmiş. heykeli dikkatlice incelerseniz sol ayağında diz bölümünde bir kırıklık olduğunu göreceksiniz. dedikodu tarihçileri bunun sebebini şöyle açıklıyorlar;
    michelangelo heykeli bitirince karşısına geçti ve “kalksana be adam!” diye musa’ya bağırdı. taştan bir heykel olan musa, haliyle michelangelo’nun bu istediğini yerine getiremedi. bu duruma öfkelenen michelangelo elindeki çekici musa’ya fırlattı ve heykelin sol dizini kırdı.
    üzülerek söylüyorum ki roma’ya giden birçok ziyaretçi böyle bir heykelin varlığından bile habersiz. siz onlardan olmayın
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap