3 entry daha
  • scooter lastiklerinde standartları belirleyen michelin city grip'ten farkı olmayan lastikler üreten yerli markamız. bknz anlas tournee

    motorum 18,000 kilometreye dayanınca ağır bakımla beraber lastiği de aradan çıkartayım diye araştırırken rastladım, şans ya fiyat sormaya gittiğim lastikçide satış temsilcisi varmış. orada sohbet muhabbet arasında tanıtım yaptı arkadaş ben de önceden duyduğum olumlu yorumlara da güvenerek aldım. hemen peşine toplam 2,000 kilometrelik bir istanbul gezim oldu. lastiği hem şehir içi hem şehir dışı, yüksek hızlarda, düşük hızlarda, kuru zeminde, ıslak zeminde yani neredeyse her türlü koşulda deneme fırsatım oldu.

    xmax 250'nin üstünde gelen michelin city grip ile karşılaştırma yaparsam eğer;

    +++artıları+++
    + bozuk yolda giderken daha az titreşim/sarsıntı. bozuklukları daha az yansıtıyor
    + kuru zeminde daha iyi tutunma, özellikle ızmir'in ayna asfaltında bu kullanıcıya güven veriyor
    + sanırım iç yapısı sebebiyle motorun yan olduğu durumlarda yani dönerken lastiğin üzerinde yığılma yapıp çizgisini bozmaması. virajlarda city grip'e göre daha stabil
    + city grip'e göre daha hızlı ısınıyor
    + yerli malı olması ve uygun fiyatlı olması. buraya ek açıklama yapmak gerek, bu lastik çok değil 1-2 sene önce 300 küsür liralara set halinde alınabiliyorken şuan 430-470 lira civarında bulunabiliyor. anladığım kadarıyla bunun sebebi hem ithal malzeme ve euro hem de markanın piyasada tutundukça düşük fiyat politikasından yavaş yavaş vazgeçmesi.

    ---eksileri---
    - ıslak zeminde hala bir city grip değil ama aralarında dağlar da yok.
    - özellikle ıstanbul'un şeritlerinde ve izmir'de tramvay raylarında veya çıplak demir yüzeylerde city grip kaymazken anlas tournee arka tekeri biraz bırakıyor. ilk anda korkutuyor fakat alışınca dert etmemeye başlıyorsunuz. yağmurda, yatmış halde bile şerit değiştirirken bir sıkıntı yaratmadı. yinede hiç bırakmasa daha iyi.

    ben anlas tournee'yi xmax 250 için ön-arka set olarak 470 liraya montaj dahil aldım, city grip ise montaj dahil 580'e geliyordu. fiyat bu civarda kalıp hamurunu geliştirmeye devam ederlerse hem paranın yerli markalara gitmesi için hem de kaliteli bir lastik ile motosiklet kullanma zevki için almaya devam ederim fakat piyasada tutundukça arsızlaşıp kendini piyasada kanıtlamış lastikle bir tutup yurt dışındaki fabrikalardan taşıma maliyeti, stok maliyeti, aracılar vs derken x liraya gelen fiyatla benzer fiyatlar çekerlerse dönüp de bir daha bakmam.

    toparlamak gerekirse yerli bir lastiğe şans vermek isteyen, lastik değişimini daha uygun fiyata halletmek isteyen, virajlarda ve kuru zeminde daha iyi bir performans isteyenler deneyebilir fakat benim yaşadığım yer çok yağmurlu, yaz kış yağmur durmaz diyorsanız city grip daha iyi bir tercih.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap