6 entry daha
  • yönetmenliğini robin aubert'in üstlendiği, başrollerinde marc-andre grondin, monia chokri ve charlotte st-martin'in bulunduğu 2017 yapımı netflix filmi.

    film, geçtiğimiz sene düzenlenen toronto film festivali'nin açılış filmiydi ve ülkemizde de ilk olarak geçtiğimiz ay gerçekleştirilen if istanbul 2018'de vizyona girmiştir.

    kanada'nın quebec eyaletinde küçük bir kasabada geçen film, bizi salgın sonrası bir dünyaya götürüyor. nedenini bilmediğimiz bir virüs salgını sonrası kasabada yaşayanlar artık eskisi gibi değildir. bedenleri bir anda bozulmuş, sevdiklerine saldırmaktadırlar. salgından kurtulmuş bir avuç insan ormana çekilmiş, kendilerine benzer olanları arayarak hayatta kalmaya çalışmaktadırlar.

    film her ne kadar bir zombi filmi olsa da beni birkaç sahne dışında çok heyecanlandırmadı ve germedi doğrusu. anlatılan hikaye baştan sonra ağır bir tempoda ilerliyor ve bazı sahnelerde klişe yerler var ve bu da filmdeki merakı azaltıyor biraz olsun. süresi her ne kadar iki saate yakın olsa da birbirini tekrarlayan sahneleri sık sık görüyoruz ve bu yüzden de filmin verdiği tat ilerleyen dakikalarda azalıyor. film sonu tam olarak bir yere bağlanmasa da ileride devam filmi çekilecek düzeyde bir hayli açık ve merak uyandırıcı bırakılıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap