267 entry daha
  • 1988'di sanırım, yakın bir arkadaşımla birlikte range grubunu kurup birkaç introyla 64 scene'de boy göstermeye başlamıştık. yaptığımız iş ilgi çekiciydi, çoğu kişi böyle nereden çıktığı belli olmayan bir gruptan bu işlerin nasıl çıktığını pek anlayamıyordu. ankara'daydık o dönemlerde, ikimiz de lise öğrencileriydik. lakin grup işine girince bir baktık ki herkesin genellikle de ingilizce bir takma adı var. o dönemde ben de kendime bir takma isim bulayım diyerek ingilizce sözlüğü açtım ve karşıma sağ üst köşede wondrous kelimesi çıktı. ben de kısmet budur bu olsun diyerek wondrous olarak kaldım. diğer arkadaş mindross takma adını aldı. sonradan da yaptığımız işler iyice öne çıkmaya başlayınca mindross ve wondrous'tan oluşan range ekibi olarak o dönemin en sıkı scene grubu olduğuna inandığımız clique saflarına katıldık.

    ne tesadüftür ki, itüsözlük'teki admin arkadaş da kendisine bu takma adı seçmiş. ilgimi çekti, birkaç beyanatını okudum. "6 senedir bu takma adı kullanıyorum. ara sıra kendi adımı online platformlarda arıyorum, aynı takma adı kullananlara bunun en eski kullananı benim diye uyarı yapayım fırça atayım" gibi cümleler dikkatimi çekti. gülümsedim...

    şahsen böyle şeylere pek değer vermem, 17 yıldır aynı takma ismi kullanıyor olmak da benim için asla bir statü veya övünç kaynağı değildir (neden olsun ki?). taşıdığım bu takma isim sadece bana eskiden yaptığım harika şeyleri ve bu vesileyle tanıdığım harika insanları hatırlattığı için değerlidir. uzun yıllar benimle birlikte olduğu için değil.
6168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap