• üçüncü lightsaber tekniğidir. (bkz: lightsaber formları)

    tüm diğer lightsaber formları arasında en savunmaya yönelik olanı olup, temelde, galakside* gelişen blaster teknolojisine karşı geliştirilmiştir.

    jedi'ların hemen tüm düşmanları artık blaster'lar kullandıkları için, jedi tayfası buna taklit edilemeyecek ve karşı durulamayacak bir savunma bulmak durumunda kalmışlardır.

    bu ihtiyaç form 3'ün doğmasına sebep olmuştur. form 3 son derece savunmaya yönelik, vücuda çok yakın ve çok az enerji harcayarak yapılan hareketler ile hemen hemen sınırsız koruma sağlar. bu teknik vücudun mümkün olduğu kadar az kısmını karşı tarafa "hedef" olarak sunar ve böylece tekniği iyi özümsemiş bir lightsaber kullanıcısını neredeyse yenilmez kılar.

    soresu tekniğini kullananlar, rakipleri yorulana veya bir hata yapana kadar rahatça savunmada kalırlar, gerekirse daha sonra saldırıya geçerler.

    bu tekniğin bilinen en iyi kullanıcısı obi-wan kenobidir ve tekniğin başarısına en güzel kanıt da, obi-wan'ın yalnızca kendisi ölmeyi seçtiği için darth vader'ın ellerinde ölene dek yenilmemiş olmasıdır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap