4 entry daha
  • tom waits'in, 1983 yılında çıkardığı swordfishtrombones albümünde (ki en sevdiğim üçüncü albümüdür) frank abimizin yaşadığı yaban yılların ardından düzenli bir hayat kurma çabasından ancak kan kaynaması dediğimiz şeyden bazı insanlar için kurtuluşun olamadığından bahsettiği minik bir şarkımsıdır özünde.

    #3622125 no.lu giride zaten gayet güzel bir tercümesi verilmiş. artık evli barklı olan arkadaşlarımın, içmeye çıktığımızda eşleri tarafından gittikçe artan sıklıkta aranmaları sonucu, alkolün de etkisiyle gözlerinde biriken ateşi gördüğümde nerede olursam olayım o klas hammond organ girişi zihnimde çalmaya başlar. neyse ki şimdiye kadar kimse evini yakmadı, zaten evli değillerken de pek de yabani sayılacak hayatları yoktu.

    tom waits bir röportajda barney hoskyns'e hikayenin sonunda olanlarla ilgili şöyle bir demeç vermiştir;

    b.h.: karısı da yangında öldü mü?
    t.w.: hayır, onun dumanların arasında kaldığı izlenimini vermek istemedim; o sırada güzellik salonundaydı.
    b.h.: fakat köpek...
    t.w.: köpek... evet, köpek muhtemelen...

    aynı zamanda 1987 yılında çıkarmış olduğu bir albümün adıdır. ancak bu albümdeki şarkılarda frank'in yabani yıllarına direkt göndermeler olduğunu düşünmüyorum. en sevdiğim şarkılar da eşi kathleen brennan'ın katkılarıyla yapmış olduğu i'll be gone ve yesterday is here'dır bu albümde. yine çok beğendiğim bir albüm olsa da, isminden beklediğim, biraz daha kurgulu ve frank karakterine özgülü bir albüm olduğundan minicik bir hayal kırıklığı yaşamıştım dinlediğimde.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap