8 entry daha
  • otomobil üreticilerinin kendi imalatı değildir bu parça.

    mako, magneti marelli, valeo gibi firmaların ürünüdür. iç aksam birçok modelde aynı da olsa, farklı tipteki motorlar için farklı bağlantı şekileri dolayısı ile birbirlerine uymayabilirler. teknik olarak aynı parçadır ama yerine bağlayamazsınız, civara delikleri ya da kasnak seviyesi tutmaz ama parça içi aynı olabilir.

    motor sesi ile lineer olarak artıp azalan bir vızlama varsa, kendileri bilya dağıtma başlamıştır.

    bu parçanın pervanesini elinizde iken fırıl fırıl döndürebilirsiniz. yerine takıp kayışa bağlandığında, motor çalıştırıldığında yüksek devirde elektrik üretmeye başlar ve dönme direnci de oluşur. bu esnada, üzerindeki kayış eski ya da gevşekse çayırdayarak döner, kayış sesini duyarsınız.

    kayış çok gerginse, bilyaya yük bindirir ve dağılmasına sebep olur.

    motor devir saati için devir bilgisi bazı eski arabalarda bu parçadan alınır. devir bilgisi, artık hemen hemen tüm araçlarda farklı yollardan da elde edilebiliyor.

    gösterge panelinde kırmızı akü şeklinde bir uyarı ışığı yandığında, bu parça ile başınız dertte demektir. bu ışık yanıyorken, özellikle gece ıssız yollara, büyük otoyollara falan çıkmayın.

    konjektörü arızalanırsa, hem aküyü hem elektrikle çalışan parçaları bozar. könjektör, şarj dinamosunun ürettiği elektriğin sistemde kullanılacak kadarını aküye yollayan bir süzgeç gibidir kabaca.

    dinamodan çıkış yüksek olursa akü ve başta ampüller olmak üzere elektrikli unsurlar zarar görür.

    arabanın her tarafını kendi imkanlarım ile hallettiğim halde, arızası halinde elektrikçinin yolunu tutarım. dinamo ve elektrik sorunları karmaşık işler.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap