8 entry daha
  • ana fikrinin, ayrıca filmin ana karakterlerinden "elisa" ve "giles" arasında geçen dans sahnesinin çalıntı olduğu iddia edilen film.

    bir sahnede televizyon izleyen ikili elisa ve giles izledikleri filme kısa bir dans gösterisi ile eslik etmektedirler. jean-pierre jeunet filmdeki sahnelerin / özellikle ikili arasında geçen dans sahnesi / 1991'de çekmiş olduğu "delicatessen" filminin sahneleriyle benzerlik taşıdığını söylemektedir.

    bir diğer suçlama da filmin ana fikrinin ayni zamanda "the space between us" adlı çalışmanın ana fikri olduğu yönünde. / indiewire.com

    aynı zamanda bir yazar olan yönetmenin oscar adayı olan filmi için böyle iddialar olması nasıl etkiler yaratır bilmiyorum. haberleri filmi izledikten sonra gördüm. büyük bir ihtimalle öncesinde görmüş olsaydım da aynı duygularla izleyecektim. bana göre filmin konusu okunduğu andan itibaren önyargı ve tedirginlik oluşturuyor. her ne kadar bir elmanın insanı sevmesi üzerine kişiselleştirmeler yapıyor olsak da, romantizm dünyamız farklı bir tür ile insan arasındaki bu duygusal yakınlaşmayı kabullenmekte zorlanıyor.

    --- spoiler ---

    ki bu duygusal yakınlaşma cinsel ilişkiye kadar ilerliyor. yine de kendimle çelişmemek adına, evvel zaman içinde kalbur saman içinde; pireler berber, develer tellal iken geçen bu hikayedeki kahramanlarımıza sonsuza dek mutluluklar diliyorum.

    --- spoiler ---
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap