7 entry daha
  • başka bir mevzudan link atıyordum, bunu bile eleştirmeye kalkan tipitipler olmuş.

    eleman tutmuş kurtuluş savaşını, saltanatın kaldırılmasını, devrimi vs. 10 yıl sonra hatırlanmayacak bir partinin icraatleriyle bir tutup lafta eleştiriyor. lan siz ne ara bu kadar cahil oldunuz lan?

    bu lafın edilmesi ile alakalı dönemin şartları bikbikleniyormuş... siyasal islamcılarda bu lafı söyleyip "böyle demokrasi olur mu?" diye bikbikleniyor, osmanlı çok demokrattı tabii, cumhuriyet ilanı ile 100 sene geriye gittik...

    ama olsun biz zamanın şartlarında bikbikleyelim.

    bunların söylendiği tarih nedir?

    30 ekim 1922

    ülkenin en batısı olan izmir'in düşmandan kurtuluş tarihi nedir peki?

    (bkz: 9 eylül 1922)

    daha istanbul'un kurtuluşuna gelmedik ona daha 1 sene var (bkz: istanbul'un kurtuluşu)

    al sana zamanın şartları bikbiki?

    bu arada pek bilinmez (bilinir ama bilinmez) saltanatın kaldırılmasını yasa teklifini hazırlayan rıza nur'dur. siyasal islamcıların böyle bir numarası var, saltanatın kaldırılmasında rölü olan adamı normade topa koyarlar ama kitabında cumhuriyet ve m. kemal'e iftiralar vs var diye rıza nur makbul'dur. mesela menderes'te oldukça hızlı yaşamış, muhafazakarların bugün olsa linç edeceği mevzulara girmiştir, çok sövdükleri 5816 sayılı kanun onun zamanı çıkmıştır ama "demokrasi şehidi"dir. bunun gibi mevzuları şimdi bile sorsanız alayına chp diyen tipler çıkacaktır, emin olun.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap