5 entry daha
  • süper basit ve keyifli, birinci sinif bir kutu oyunu!

    üzerinde 8+ isareti olmasina karsin gerçek rakamin 5+ olmasi gereken oyun. kurallari 1 dakika içinde anlatilacak kadar basittir ve buna karsin beklenmedik bir derinligi vardir.

    oyunun bütün malzemesini piyonlar (korsanlar!), üzerinde 6 seklin (kiliç, tabanca, kuru kafa, sapka, sise, anahtar) oldugu bir deste ve bu isaretlerin dizili oldugu 6 adet yol parçasidir.

    oyun, temasini cartagena'nin korkunç kalesinden 1672 yilinda kaçan korsanlardan almis. gerçekten de yol aslinda bir kaçis tüneli olarak aniliyor.

    öte yandan benim bu oyuna daha çok yakistiracagim bir tema korsanlarin söhret yarisi olurdu. elinizdeki kartlar hikayeleri temsil eder mesela tabanca kartini oynadiginizda korsanlar arasinda söhret kazanirsiniz. birçok tabanca oynarsaniz korsanlarinizin söhreti katlanarak büyür. öte yandan ilerleyen korsanlariniza yeni hikayeler kazandirmak için arada sirada geri dönüp diger korsanlara anlatmaniz gerekir. diger korsanlara anlattiginizda onlar da size söhretin anahtarlarini verir. yeni kartlariniz hikayeleriniz olur falan filan...

    eh klasik oldugu üzere püf noktalarini da aktaralim.
    hemen anlayacaginiz üzere bir korsani hemen gemiye bindirmek çok hatalidir. eger kartlar açik oynuyorsaniz (ki benim tavsiyem odur) ortamda bol bulunan kartinizi oynamadan önce sabirli olun. o sekil doldukça kartinizin degeri de artacaktir. korsanlarinizi geri oynarken siralama önemlidir. burada basit düzenlemelerle daha çok kart çekebilirsiniz. oyun sonunda adami ve karti azalan oyuncuya pislik yapmak çok zor degildir. oyuncunun korsan(lar)inin arkasindaki guruplari 3'leyip öne geçmesini de engelleyerek rakibinizi diskalifiye bile edebilirsiniz. kazanmak üzere olan oyuncuya karsi biraz isbirligi ve akilli hamleler süper sonuç verir. açgözlü olmayin!

    aile ortaminda, kartlari kapali oynayarak sans faktörünü arttirmak tercih edilebilir.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap