6 entry daha
  • kullanılabilir durumda olan en güçlü uydu-insan fırlatma aracı. hatta apollo görevlerinin bir çoğunun yapıldığı saturn v roketinden sonra tarihteki en güçlü roket. hatta en yakın rakibi delta iv heavy'nin iki katı kadar yük taşıyabiliyor alçak dünya yörüngesine.
    ancak yaklaşık 2 haftadır static fire* ertelemesi alıyor. aslında araç basitçe 3 adet falcon 9, bu yüzden sorunların roketler ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. bu sadece static fire olduğu için aerodinamikle ilgili de problemleri yok, muhtemelen yer görevlerini iyici kesinleştirmek istiyorlar.
    planlanan deneme uçuşu tarihi başlangıç olarak 25 ocak belirlendi. ancak ertelemelerden sonra muhtemel tarih şubat başı gibi gözüküyor. ama bence elon yine işin romantizmine kapılıp uçuşu 14 şubat'ta isteyecektir.
    aynı zamanda uçuş denemesi, static fire'dan daha sıkıntılı olacak. sonuçta 3 roket bantlanıp yollanmıyor uzaya. aerodinamik güçler çok ters olacak, akış komple değişiyor. ama roket uçuşa başladıktan sonra, patlasa da inse de çok keyifli bir görev bekliyor bizi. roadster'dan bahsetmiyorum bile!
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap